Studny - vrty - čistění Frýdek Místek

Novodvorská 667, 738 01 Frýdek Místek Moravskoslezský kraj

  • Mobil: +420 705 123 111 - pan Greguš
  • Mobil: +420 775 646 050 - pan Messing
  • IČO: 27833291

Popis činnosti

Naše firma Působí v oblasti Moravskoslezský kraj a Zlínský kraj, tedy v okolí těchto měst: Frýdek-Místek, Frenštát pod Radhoštěm, Rožnov pod Radhoštěm, Frýdlant nad Ostravicí, Ostravice, Morávka, Nový Jičín, Příbor, Opava, Ostrava, Havířov, Karviná, Český Těšín, Jablunkov, Třinec, Valašské Meziříčí, Hranice, Horní Bečva, Prostřední Bečva, Dolní Bečva, Teplice nad Bečvou.

vrtané studny :

Máte-li rodinný dům se zahradou, pak se určitě vyplatí zajistit si vlastní kvalitní vodu z místních zdrojů.

Vrtaná studna znamená nezávislost na veřejné vodovodní síti.

To je příjemné nejen z hlediska soběstačnosti a nejistot budoucnosti, ale také z praktických finančních důvodů. Investice do vrtané studny se vám vrátí během několika let.

Navíc tak máte k dispozici vodu bez přidané chemie. Mít vlastní studnu je často první krok nových majitelů pozemků.

Zajistí si tak vodu ještě dříve, než začnou stavět. Jak to máte vy? Kontaktujte nás a my přijedeme zdarma na konzultaci přímo na váš pozemek.


Jak vrt studny probíhá:

Máme dlouholeté zkušenosti a moderní techniku, která nám umožňuje vrtat studny i na nepřístupných místech. Zajistíme i projekt studny a veškerou potřebnou byrokracii. Pojďme se podívat, jak vrt studny probíhá krok za krokem:

  • Osobní schůzka Prvním krokem je vždy osobní schůzka na daném místě. Zodpovíme vaše dotazy, prozkoumáme, jak na místo nejlépe dostaneme techniku, dohodneme všechny
  • detaily.
    Vyhledání vody se zárukou. Za pomoci zkušeného proutkaře i průzkumných vrtů určíme, kde bude nejlepší studnu vyvrtat. Ručíme za dostatečnou vydatnost pramene.
  • Zhotovení vrtané studny až do průměru 300 mm. Na místo přijedeme s technikou, která není extrémně těžká a váš pozemek nepoškodí. Začneme průzkumnými vrty a poté obvykle během jediného studnu vyvrtáme. Vrtáme i studny s velkými průměry do 300 mm. Díky kompresoru, který vyfoukává vykopaný materiál, je studna okamžitě čistá.
  • Vystrojení studny. Vrt zapažíme, což znamená, že do něj dáme speciální plastové chráničky (trubky) v různých průměrech podle šířky vrtu. Obecně platí, že čím širší vrt je, tím je vrtaná studna dražší.
  • Instalace čerpadla a zapojení vody do domu. Studnu kompletně vybavíme, pomůžeme vám i se zapojením vhodného čerpadla, případně vám ze studny napojíme vodu až do domu.
    Celá akce vyvrtání studny většinou trvá 1-2 dny. Studny vrtáme celoročně, je možno tedy vrtat kdykoliv, když se na pozemek dostaneme s technikou. Cena vrtané studny záleží nejvíce na dvou faktorech – na hloubce spodní vody a na průměru vrtu.

projekty studní :

Hydrogeologický posudek:

V první řadě je potřeba provést průzkumný vrt, který se zdokumentuje. Poté hydrogeologický posudek sami vypracujeme a necháme si jej ověřit autorizovaným hydrogeologem. Samotný posudek, který musí mít každá vrtaná studna, se zpracovává kvůli vyhledávání a optimalizaci přítoků podzemních vod. Bere se tady ohled na okolní studny s tím, že díky tomuto posudku se dá garantovat dostatečný přítok do vaší studny po dobu minimálně několika let.

Projektová dokumentace a stavební povolení:

Do projektové dokumentace patří již výše zmíněný hydrogeologický posudek. Dále zde bude uvedena vodohospodářská část, která řeší hlavně způsob stavební úpravy svrchní části studny nebo zhlaví vrtu a také vodovod do zásobovacího objektu.

Pro studnu budete potřebovat i stavební povolení. To získáte tak, že přijdete na odbor životního prostředí příslušného stavebního úřadu a přinesete projektovou dokumentaci vrtané studny (včetně hydrogeologického posudku). Celé projednání studny na úřadech trvá řádově 2-3 měsíce. Po získání stavebního povolení budete mít vrtanou studni na svém pozemku legálně.

servis a čistění studní:

Nabízíme vám profesionální a hlavně účinné čištění vrtaných i kopaných studní – i těch studní, které vám vrtal jiný dodavatel. Máte-li vlastní studnu, ať už kopanou nebo vrtanou, je potřeba ji jednou za čas vyčistit.

Uvnitř studny mohou růst rostliny, do studny padají odumřelé části rostlin, hmyz, někdy i hlodavci.

Celkově se hlavně kopané studny dost zanáší. Pravidelné čištění studní je důležité, výrazně tak prodloužíte životnost studny i kvalitu vody.

Nabízené služby:

Kromě samotného čištění studní nabízíme i další úpravy studní a služby, které ke studnám patří:

  • Kontrola studny a vody. Jestli nevíte, jak na tom vaše studna je, přijedeme a studnu zkontrolujeme. Bude-li potřeba, navrhneme rovnou další postup.
  • Pozáruční servis. U vrtaných studen, které jsme realizovali, nabízíme kompletní pozáruční servis, který může zahrnovat jakékoliv problémy se studnou včetně pravidelné údržby.
  • Opravy čerpadel a studní. Přijedeme a na místě vaši studnu opravíme, případně navrhneme ideální postup a řešení. Platí i pro studny, které vrtala nebo kopala jiná firma.
  • Zapojení čerpadel a napojení vody k domu. Máte-li už funkční studnu, můžeme vám pomoci s doplňkovými službami, zapojením čerpadla, napojení vody do domu apod.
  • Prohloubení studny. Je-li to potřeba, můžeme zajistit i prohloubení studny. K tomu je nutná konzultace přímo u vás na místě.

Pro další informace nás kontaktujte na uvedené emailové adrese, či telefoních kontaktech a nebo navštivte naše webové stránky.

Odeslat poptávku nebo dotaz: Studny - vrty - čistění Frýdek Místek

Otevírací doba: Dle telefonické domluvy
Novodvorská 667, 738 01 Frýdek Místek